Massage
Lymfemassasje Terapi
Tammas
May 6, 2022

Hva er Lymfedrenasje?

Målet med manuell lymfedrenasje er å stimulere sammentrekningene i lymfebanene og forbedre lymfesirkulasjonen. I første fase arbeides det med å få redusert hevelsen så mye som mulig. I andre fase arbeides det med å bevare og forbedre resultatet fra første fase, samt for å påvirke og minske dårlig sirkulert bindevev (fibrose).

Lymfedrenasje hjelper kroppen med å bearbeide og drenere vekk væske. Lymfesystemet er kroppens transportsystem som jobber sammen med blodomløpet med å føre bort slaggstoffer og ivareta kroppens immunforsvar. Skader på lymfesystemet fører til at slaggstoffene ikke utsondres og gir hevelser i kroppen. Disse hevelsene kan skape plager, smerter og nedsatt kroppsfunksjon. Vår terapeut benytter seg av flere ulike teknikker for

I bena og armene finnes det to lag med lymfebaner. Et overflatisk lymfesystem som drenerer huden og underhuden.

Og et dypere system som drenerer strukturer som muskler og ben. De to systemene i bena og armene løper sammen i henholdsvis i lysken og armhulen (aksillen).De store lymfeårene tømmer seg til slutt i store blodårer (vener) i brysthulen hvor lymfen blander seg med blodet.

Tristique odio senectus nam posuere ornare leo metus, ultricies. Blandit duis ultricies vulputate morbi feugiat cras placerat elit. Aliquam tellus lorem sed ac. Montes, sed mattis pellentesque suscipit accumsan. Cursus viverra aenean magna risus elementum faucibus molestie pellentesque. Arcu ultricies sed mauris vestibulum.

Hvem kan behandles med lymfedrenasje?

Lymfødem er en kronisk sykdom som krever jevnlig vedlikeholdsbehandling ved hjelp av lymfedrenasje. Lymfedrenasje kan også benyttes i forbindelse med hevelser knyttet til overtråkk, kneskader, operasjoner og lignende. Dette er også en behandlingsform som kan benyttes forebyggende for allerede friske personer, for å få i gang lymfesystemet og skape en renselsesprosess.

Lipødem er en tilstand med unormale ansamlinger av fett under huden, ofte lokalisert rundtbegge lår og legger, men også rundt hofte og seteparti. Lymfedrenasje kan virke lindrende og hemmende for utviklingen av tilstanden.

Hvordan er lymfedrenasje som behandlingsform?

Målet med manuell lymfedrenasje er å stimulere sammentrekningene i lymfebanene og forbedre lymfesirkulasjonen. I første fase arbeides det med å få redusert hevelsen så mye som mulig. I andre fase arbeides det med å bevare og forbedre resultatet fra første fase, samt for å påvirke og minske dårlig sirkulert bindevev (fibrose).

Lymfedrenasje hjelper kroppen med å bearbeide og drenere vekk væske. Lymfesystemet er kroppens transportsystem som jobber sammen med blodomløpet med å føre bort slaggstoffer og ivareta kroppens immunforsvar. Skader på lymfesystemet fører til at slaggstoffene ikke utsondres og gir hevelser i kroppen. Disse hevelsene kan skape plager, smerter og nedsatt kroppsfunksjon. Vår terapeut benytter seg av flere ulike teknikker for å bearbeide lymfesystemet.Symptomer på et tregt lymfatisk system og underpresterende vener kan være:

Utfordringer med å gå ned i vekt:

– Cellulitter– Følelsen av tunghet i bena

– Ødem (vannoppsamling i ben og armer)

– Dårlig sirkulasjon– Fordøyelsesproblemer

– Åreknuter– Edderkoppårer

– Grå og gusten hud og poser under øynene

– Lavt energinivå/sliten–

Vage smerter

– Svakt immunforsva

Bestill Nå
Tammas
follow us
facebookinstagramEmailPhone